Espressolab

Kahve, uzun yıllardır bir çoğumuzun vazgeçilmez içeceği. Tarih boyunca her zaman büyük hayranlık uyandıran kahvenin tercih edilmesinin bir çok nedeni vardır. Kimi zaman güne dinç başlamak, kimi zaman soğuk günlerde içinizi ısıtmak ya da hoş sohbetlerinize eşlik etmesi… Bu vazgeçilmez içeceği biz de en iyi şekilde sizlere sunmak için çalışıyoruz.

Kahvelerimizin çiftlikten, fincanlarınıza gelmesine kadar her sürece hakimiz

Kahve kavurmak kahve çiftliği ile barista arasındaki en önemli köprüdür. Amaç ise bir fincanda en iyi sonucu elde etmektir. Biz de bu amaç doğrultusunda kahve çiftliğinden kahve severlere kadar giden serüvene hakim olarak çekirdekleri en iyi şekilde kavurup paylaşabilmek için çalışıyoruz.

Her sene aynı çiftlikten gelen hasatlar bir öncekine göre küçük farklılıklar gösterebilir. Değişen iklim koşulları, geliştirilen fermantasyon yöntemleri gibi bir çok madde kahvenin bir önceki yıldan farklı elde edilmesine neden olabilir. Biz de bunları göz önünde bulundurup kavurma profillerimizi geliştirerek daha iyi sonuç elde etmek için çalışıyoruz.

Özellikle uzun zamandır severek birlikte çalıştığımız kahve çiftliklerindeki ve sonrasındaki süreci takip ederek bütün sürece hakim oluyor ve çekirdeği daha iyi tanıyabiliyoruz. Böylece kahveleri en iyi lezzetle oluşturup, misafirlerimize sunuyoruz.

Bütün bu süreçte, hem kahve konusunda uzun geçmişi olan, hem de kahve dünyasına hakim olan Renato Correia’dan destek alarak bu sonuçları elde ediyoruz.

Sizlere Daha İyi Hizmet Sunabilmek Adına Kahvelerimizi Geliştiriyoruz

Espressolab Roastery olarak, 2020 yılı taze hasat kahvelerimiz elimize ulaşır ulaşmaz sizler için bunlar üzerinde çalışmaya başladık. Bütün bunları yaparken esas üzerinde durduğumuz şey; kahveyi daha çok tanıyarak onun belirgin özelliklerini ortaya çıkarmak.

Kahvedeki ağır gövde ile ağızda bıraktığı dolgun ve pürüzsüz hissi birbirinden ayırmak önemli. Bu doğrultuda hava akımı parametrelerimizi daha fazla karamelizasyon / maillard etkisini arttırabilmek, tatları iyileştirmek ve onları ortaya çıkarmak için müdahale ettik.

Değiştirdiğimiz karamelizasyon etkisi ile kahvelere daha iyi tanımlanmış bir tat getirdik. Kahvelerin kimliğini kaybetmeden bütün içeceklerde tadının hissedilebilir olmasını sağladık. Temelde kahvelerin ince özelliklerini yakmadan daha fazla kavurarak istenilen en doğru sonucu elde ettik.

Eklenen mukavemetin, demleme parametrelerinde daha fazla aralık gösterdiği çözünürlük testlerimiz ile ortaya çıkmıştır.

Yeni profillerimiz iyi tanımlanmış bir geliştirme aşamasıyla orta kavurma olarak kabul edilip, yanmış ve acı tatlardan tamamen uzaktır. Böylece kahvenin kendi lezzetini daha belirgin şekilde hissedebilmenizi sağladık.

Kavurmalar bittiğinde ise ekip olarak tadımlar yaparak en iyi demleme sonuçlarını elde etmek için çalıştık. Kahveleri en taze şekilde servis edilecek tarih aralığında paketleyip sizlere ulaştırdık.